At føde på privatklinik – Marinela Bendz
➰Din første kjole➰

At føde på privatklinik

Så kom dagen endelig hvor min fødsel gik i gang, en uge efter termin, selvom jeg var overbevist om at jeg ville føde før tid, nu hvor jeg var gravid for 2.gang og døjede med så mange graviditetsgener. Der var dage hvor jeg følte at jeg villle føde hendes hoved hvis jeg rejste mig op af sofaen, så tungt føltes det “dernede”🙈 Men det tog sin tid, og jeg fødte præcist i uge 41+0.

Denne gang valgte jeg at føde på privat fødeklinik fordi jeg var ikke så glad for atmosphæren og stemningen som der var på Rigshospitalet under min første fødsel. Og det har såmænd været den bedste beslutning. På trods af en langvarig fødsel på 17 timer med sindsyge vesmerter og ingen smertestillende, så fik jeg alligevel min drømmefødsel i den hyggeligste fødestue, med de sødeste og mest nærværende jordmødre og denne gang lykkedes det mig også at føde i vand som jeg altid havde drømt om.

Roskilde Privat Fødeklinik hedder klinikken og det er faktisk gratis at føde hos dem lige pt og så længe de har en aftale med regionerne. Klinikken er næsten 1 år gammel og drives af 4 fantastiske jordmødre som hver især har mange års erfaring indenfor hospitalernes fødegange. Udover at jordmødrene er super kompetente og begavede indenfor deres felt, så er de også nogle af de mest empatiske, kærlige, varme og imødekommende kvinder jeg nogensinde har mødt. Ved hver konsultation er jeg blevet taget imod med en stor krammer og et smil på læben og jeg har grint med dem hver især under alle mine konsultationer -så god en stemning der altid er hos dem. De er simpelthen for skønne! Og så er det også super rart at man får lov at møde dem alle 4 inden fødslen, for man aner jo ikke hvem af dem man får under selve dagen, så er det netop rart at man har mødt dem forinden, mærket kemien an og fået en krammer og et godt grin inden den store begivenhed finder sted.

På klinikken er der 3 fødestuer som er indrettet meget “hjemmeligt” med dobbeltseng, lækkert sengetøj, sengetæppe, en masse puder, stearinlys, afslappende baggrundsmusik, fødekar, pastelfarvede vægge og en masse hyggelys som altsammen skaber en dejlig følelse af ro og tryghed. Noget som jeg virkelige savnede under min første fødsel.

På Roskilde fødeklinik tilbyder de ikke smertestillende som epidural, lattergas, morfin, etc.; de tilbyder kun naturlige former for smertelindring såsom fødekar med varmt vand, rebozo, akupunktur og lignende remedier. Derfor skal man som fødende være indstillet på at man skal igennem smerterne som vaskeægte urtekvinde og være pave stolt af sig selv efterfølgende fordi man har klaret den på den naturlige måde og være glad for at man har skånet sin krop/fødsel for alle de kedelige bivirkninger som kan opstå med epidural, vestimullerende drop etc. Men altså, synes man at det gør for ondt og det er ikke til at klare, så kan man altid bede om at blive overflyttet til Roskilde hospital (ligger 7 min i bil fra klinikken) hvor man kan få al den medicin/smertestillende man øsnker 🙂

Under min fødsel fik jeg rebozo samt chili plaster og varmepude på lænden. Især chiliplasteret synes jeg hjalp mig meget -hver gang jeg fik en ve gnid jeg på plasteret med mine hænder for at varme den op, så den afgav en dejlig varme på lænden som lindrede mine vesmerter. Og så brugte jeg også det store fødekar med varmt vand, som også var super behagelig at ligge og svæve i, især under presse fasen. Jeg kunne nemlig bevæge min krop på en meget lettere måde under vand, og især da jeg skulle presse kunne jeg krumme mig sammen som en “stempelkande” og presse nedad mens min krop føltes let og flyd i vandet -det kan virkelig anbefales!

Så hvis du går og overvejer om at føde hjemme men ikke helt kan overskue projektet med at anskaffe dig oppustelig fødekar og al det andet praktiske omkring en hjemmefødsel, eller blot gerne vil føde i rolige og hjemmelige omgivelser unden medicinsk smertelindring, så kan jeg virkelig anbefale Roskilde fødeklinik ♥

Kærlige hilsner,

Marinela

Se kommentarerne

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

➰Din første kjole➰